Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Ny plads i Islev
Nyhed


Rødovre Kommune etablerer en ny plads tæt på den kommende letbanestation i Islev. Det er en del af den såkaldte ID-linje, der skal være med til at forskønne området.

Rødovre Kommune har i flere år arbejdet med at forskønne Islevbrovej og forberede en flot forbindelseslinje til den kommende letbanestation i Islev. Det næste trin er en ny plads, hvor man kan slå sig ned og bl.a. se på kunst.

”Vi skaber en ny plads i Islev, som inviterer til, at man sætter sig og tager en pause. Der er gjort plads til et markant kunstværk – på illustrationen er det markeret som et stort ur. Det er op til kunstrådet at afgøre, om de vil gå videre med den idé”, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget Jan Kongebro.

Der bliver desuden opsat to granitskulpturer, som tidligere har stået på Islev Torv. Der bliver også plads til en række historiske smedejernsgitre, som er blevet bevaret fra den grund, der tidligere husede Statens Pædagogiske Forsøgscenter. Smedejernsgitrene er svendestykker, som lokale lærlinge lavede i 1960’erne.

I midten af pladsen kommer der en fordybning, som kan håndtere regnvand ved skybrud.

Det forventes, at arbejdet med at lave pladsen bliver startet op i august 2020, så den står færdig i slutningen af året.

Den sidste del af ID-linjen bliver en cykelsti, som fører til den kommende letbanestation i Islev. Det forventes, at cykelstien bliver anlagt i 2023, når letbanestationen står færdig.

Kommunalbestyrelsen har afsat 3,25 mio.kr. til etablering af den nye plads.

Kilde: Rødovre Kommune

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.