Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Vestfyn Trækker
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Vejdirektoratet - Flere ladestandere til elbiler
NyhedNu bliver det endnu lettere at køre elbil i Danmark. Vejdirektoratet har netop åbnet særligt hurtige ladestandere til elbiler på to rastepladser – og med endnu en åbning planlagt på en tredje rasteplads inden længe. Der er i dag ladestandere på 35 rastepladser herhjemme.

De nye lynhurtige ladestandere finder man på rastepladserne Karlslunde Øst og Karlslunde Vest på Køge Bugt Motorvejen syd for Greve. Rastepladserne ligger centralt ved motorvejsnettet og er blandt de allermest besøgte herhjemme. I foråret etableres også lynladestandere på rastepladsen ved Farøbroen.

På rastepladserne findes i forvejen ladestandere, der lader med en effekt på op til 50 kW. Disse er nu blevet suppleret med to nye lynladestandere – de såkaldte Ultra Fast Chargers - så der er tre elladestandere på hver af de to rastepladser Karlslunde Vest og Karlslunde Øst.

De nye lynladestandere henvender sig mod den nye og kommende generationer af elbiler, som er udstyret med de hurtigladende og længere- rækkende batterier.

Lynladerne kan oplade med en effekt op til:

· Med CCS-stikket 175 kW. Kan opgraderes til 350 kW

· Chademo-stikket 50 kW. Kan opgraderes til 75 kW


Det vil sige, at lynladestanderne kan benyttes af de nye hurtigladende elbiler, der i øjeblikket løbende introduceres på det danske bilmarked.

De nye lynladestandere udgør samtidig en styrkelse af netværket af ladestandere herhjemme. Et netværk, der består af 35 rastepladser, hvor man kan lade sin elbil op langs statsvejnettet eller ved Storebæltsbroen.

Opbygningen af dette netværk er sket gennem en proces, der har varet i flere år, fortæller trafik- og plandirektør Helga Theil Thomsen fra Vejdirektoratet:

”Vi har i Vejdirektoratet længe arbejdet målrettet på at udbygge og styrke netværket af ladestandere til elbiler langs det overordnede vejnet. Dette arbejde ligger i forlængelse af den indsats, vi gør for grøn og klimavenlig infrastruktur.”

Ladestanderne er blevet opført af virksomhederne Powered By E.ON Drive og Clever:

”Det er helt afgørende, at vi sammen understøtter den bæredygtige e-mobilitet med et stærkt og sammenhængende netværk af lynladestationer, så det bliver stadig nemmere at lade bilen på farten. Og netop derfor er vores tætte samarbejde med Vejdirektoratet et stort og vigtigt skridt på vejen, når vi skal skabe lynhurtig og meningsfuld opladning til danskerne langs de vigtige trafikale årer i Danmark,” fortæller Casper Kirketerp-Møller, en af de to administrerende direktører i Powered by E.ON Drive & Clever.

Kilde: Vejdirektoratet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.