Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Vestfyn Trækker
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
DSB tildeler kontrakt til leverandør af Nye Vogne
NyhedForligskredsen bag aftalen om indkøb af nye vogne (Regeringen, SF, RV, Ø, Å, V, K, LA og DF) har netop tilsluttet sig DSB’s beslutning om at tildele kontrakt til Talgo. Med dette indkøb tager DSB endnu et vigtigt skridt i retningen af en udskiftning af deres aldrende diesel togmateriel.

DSB har i dag offentliggjort vinderen af udbuddet af nye vogne og forligskredsen bag den politiske aftale har netop tilsluttet sig indkøbet.

Den spanske leverandør Talgo skal fra sommeren 2023 levere otte vognstammer til DSB, som hver har en kapacitet på mindst 440 sæder. Den første vognstamme skal efter planen sættes i drift fra juni 2023, hvorefter resten indsættes løbende i den daglige drift. De nye vogne skal være rygraden til den internationale trafik, der køres mellem Danmark og Tyskland. Vognene skal trækkes af de allerede bestilte el-lokomotiver fra Siemens.

DSB har nu taget endnu et skridt mod en mere moderne og grøn togtrafik. Med indkøbet af de nye vogne kan DSB desuden fra medio 2023 frigive IC3 fra togtrafikken til og fra Tyskland, hvorved de kan indgå i den danske togtrafik og lette brugen af IC4.

- DSB har nu to ud af tre leverandører af fremtidens togmateriel på plads. Med de nye vogne og de allerede bestilte el-lokomotiver er vejen banet for en moderne og grøn togtrafik til og fra Tyskland, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Kilde: Transport- og Boligministeriet

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.