Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
FAQ: Sletning af profil m.m
FAQ / OSS (Ofte Stillede Spørgsmål) >Sletning af profil m.m
Sletning af profiler og debatindlæg
Sletning af profiler og debatindlæg
Når du vil have din profil slettet
Du har måske en profil på et debatforum eller en anden form for socialt netværk. Hvis du gerne vil have slettet din profil, skal du rette henvendelse til den, som er ansvarlig for debatsiden eller det sociale netværk.

Dem, der er ansvarlige for en debatside eller et socialt netværk, har pligt til at sørge for, at man kan se, hvem der står bag.

Der skal være tydelige oplysninger om den eller de dataansvarliges identitet. Dvs. navn og kontaktoplysninger på den organisation eller den/de personer, der er ansvarlige for tjenesten.

Ønsket bør imødekommes
Sletning af en profil vil ofte være et berettiget ønske, som bør imødekommes, når en bruger anmoder om at få sin profil slettet eller anonymiseret.

Dette kan eventuelt ske ved fortsat at lade brugeren fremgå under en generel og neutral betegnelse som f.eks. ”Gæst” eller ”Tidligere bruger”.

Sletning af dine indlæg
Hvis siden giver dig mulighed for selv at slette de indlæg, som du har skrevet, kan du bruge den funktion.

Hvis du ikke selv kan slette tidligere indlæg, kan du rette henvendelse til de ansvarlige for siden. Husk at sige, hvorfor du gerne vil have indlæg slettet, og hvilke indlæg der er tale om.

De ansvarlige skal så tage stilling til, om de vil slette dine indlæg.

Er der en forventning om mulighed for sletning?
Når man overvejer ønsket om sletning, må man se på, hvilken forventning debatsiden har givet brugerne om mulighederne for sletning.

En forventning om, at indlæg kan slettes, kan f.eks. være skabt ved, at det på tidspunktet for indlægget rent faktisk er muligt for brugeren selv at slette egne indlæg eller redigere i disse.

En forventning om, at indlæg kan slettes, kan også være skabt ved, at det af brugervilkårene eller på anden vis fremgår, at det er muligt at få indlæg slettet.

Hvis debatsiden har givet dig en begrundet forventning om, at du har mulighed for at slette debatindlæg, er det Datatilsynets opfattelse, at dit ønske om sletning normalt skal imødekommes.

Dette kan evt. ske ved, at indlægget opretholdes på en sådan måde, at det ikke umiddelbart kan henføres til dig. F.eks. ved, at der står ”Gæst” eller ”Tidligere bruger” ved indlægget.

Når debatsiden ikke giver en forventning om at man kan slette
Selv når der ikke er skabt en forventning om, at man kan få slettet indlæg, vil der alligevel kunne være særlige situationer, hvor ønsker om sletning bør imødekommes. Det kræver dog, at du kan komme med vægtige grunde, som vedrører dine særlige forhold.

Det er derfor vigtigt, at du skriver alle de gode grunde, der gør, at du mener dit indlæg skal slettes.

Også i dette tilfælde kan det evt. ske ved, at oplysninger, der kan henføres til dig, fjernes, og der skrives ”Gæst” eller ”Tidligere bruger” ved indlægget.

Offentliggjorte oplysninger skal du ikke regne med altid at kunne fjerne
Du bør være opmærksom på, at når du først har offentliggjort oplysninger om dig selv, kan du aldrig være sikker på, at du vil kunne få dem slettet alle steder, hvor de findes.

Så tænk dig også om, inden du skriver eller uploader billeder.

Kilde: DATATILSYNET

Her på eurodrivers.dk kan man kontakte os og vi sletter oplysningerne med det samme, og hvis en bruger ikke har været aktiv eller logget ind på vores portal i 6 måneder, slettes oplysninger også.
Top